[E-Type] Ignition issues on the S3

Hi

For quite some time I have had issues With ignition, running good
on idle but when giving throttle the old girl wasn’t happy. We
started We, that is a good friend that is a mechanic just couldnt
figure out what caused it. After some extensive measuring and
thinking it turned out that the aftermarket Electronic
ignition ‘‘Box’’ have a built in defense for high voltage and then
cuts the spark. So everytime I gave throttle the voltage rises and
Device cuts until it lowered again. He just turned Down the voltage
on the voltageregulater and that cured it all. I had her for spin
and she has never run that good for a long long time! Pure macic
for me but maybe obvious for some of you but I felt this experience
should be shared as I was about to order a ‘‘recon’’ Opus for 500
pounds! Enjoy Your weekend! Thor–
Mk2, S2 fhc, S3 ots, 99 s-type
–Posted using Jag-lovers JagFORUM [forums.jag-lovers.org]–


Search the archives & forums - http://search.jag-lovers.org/
Subscription changes - http://www.jag-lovers.com/cgi-bin/majordomo
Support Jag-lovers - Donate at http://www.jag-lovers.org/donate04.php

Thanks… a very valuable tip, it would take forever to figure that one out.
LLoyd----- Original Message -----
Hi

For quite some time I have had issues With ignition, running good
on idle but when giving throttle the old girl wasn’t happy. We
started We, that is a good…


Search the archives & forums - http://search.jag-lovers.org/
Subscription changes - http://www.jag-lovers.com/cgi-bin/majordomo
Support Jag-lovers - Donate at http://www.jag-lovers.org/donate04.php

In reply to a message from Thor N sent Sat 28 May 2016:

Thanks for sharing.
That was a tricky one.–
Ole-XKE S3 OTS 4sp w.OD
–Posted using Jag-lovers JagFORUM [forums.jag-lovers.org]–


Search the archives & forums - http://search.jag-lovers.org/
Subscription changes - http://www.jag-lovers.com/cgi-bin/majordomo
Support Jag-lovers - Donate at http://www.jag-lovers.org/donate04.php

In reply to a message from Ole-XKE1974 sent Mon 30 May 2016:

May I ask what ‘‘aftermarket’’ ignition box has this issue?

Thanks !–
Ralph B - '72 Ser3 V12 2+2 , Middletown, Delaware
–Posted using Jag-lovers JagFORUM [forums.jag-lovers.org]–


Search the archives & forums - http://search.jag-lovers.org/
Subscription changes - http://www.jag-lovers.com/cgi-bin/majordomo
Support Jag-lovers - Donate at http://www.jag-lovers.org/donate04.php