[v12-engine] Fuel pump problems

Hi:

Yesterday my fuel pump was working fine. Today it is not.

I can put a 12V battery directly across the terminals and it
works.

I can turn on the ignition and the relays energize.

I jumpered the inertia switch and I can hear the relays kick
in and out.

I can’t find a listing for the fuel pump fuse, if there is one.

So what have I missed?

I miss its gentle hum.

Tony–
TonyP '84 V12 Vanden Plas
Kamloops, British Columbia, Canada
–Posted using Jag-lovers JagFORUM [forums.jag-lovers.org]–
–Support Jag-lovers - Donate at http://www.jag-lovers.org/donate04.php

Visit the Jag Lovers homepage at http://www.jag-lovers.org for exciting services and resources including Photo Albums, Event Diary / Calendar, On Line Books and more !

TonyP '84 V12 Vanden Plas wrote:

Yesterday my fuel pump was working fine. Today it is not.

I can put a 12V battery directly across the terminals and it
works.

I can turn on the ignition and the relays energize.

I jumpered the inertia switch and I can hear the relays kick
in and out.

I can’t find a listing for the fuel pump fuse, if there is one.

So what have I missed?

I miss its gentle hum.

Yeah, you probably miss the fact that the engine runs, too!

I seem to recall there IS a fuse in that line, like, right next to
the battery terminal.

Since you say the fuel pump control circuit in the ECU has already
been bypassed, I suggest you check the relay itself. Just because it
clicks doesn’t mean it works.

– Kirbert

Visit the Jag Lovers homepage at http://www.jag-lovers.org for exciting services and resources including Photo Albums, Event Diary / Calendar, On Line Books and more !