[xj40] Oil pressure sensor problem

This has to be a very common problem with these XJ6 Jags.
I purchased the replacement sensor, however, I am having the
worst time getting the old one out.

Is there someone out there that has done this successfully?
I’m cut-up, banged-up, dirty, and in need of some guidance.

I’ve removed the oil filter, but there is no room to get to
the sensor.

thanks in advance, you’re a great group of guys!–
loki1
–Posted using Jag-lovers JagFORUM [forums.jag-lovers.org]–

Visit the Jag Lovers homepage at http://www.jag-lovers.org for exciting services and resources including Photo Albums, Event Diary / Calendar, On Line Books and more !

In reply to a message from loki1 sent Thu 20 Apr 2006:

This from the XJ40 archives may help:-

http://forums.jag-lovers.org/avsn.php?768507o16

As you say, a very common problem on these XJ6 Jags.–
The original message included these comments:

This has to be a very common problem with these XJ6 Jags.
I purchased the replacement sensor, however, I am having the
worst time getting the old one out.
Is there someone out there that has done this successfully?
I’m cut-up, banged-up, dirty, and in need of some guidance.
I’ve removed the oil filter, but there is no room to get to
the sensor.


Bryan N, '91 Sovereign 4.0 L, (RHD)
Cambridge, United Kingdom
–Posted using Jag-lovers JagFORUM [forums.jag-lovers.org]–
–Support Jag-lovers - Donate at http://www.jag-lovers.org/donate04.php

Visit the Jag Lovers homepage at http://www.jag-lovers.org for exciting services and resources including Photo Albums, Event Diary / Calendar, On Line Books and more !

I assume you are trying to remove the original style (the big one).
The best way I found was using a crowfoot wrench and coming in from the top. However my Canadian car has no air pump and others tell me that it gets in the way from the top.

If you want to see what I mean by a crowfoot wrench here is a picture.

http://www3.sympatico.ca/dboarder/pages/Jaguar/oil_sender.jpg

From: “loki1” altgraph1@netzero.com
Date: 2006/04/20 Thu PM 02:06:48 EST
To: xj40@jag-lovers.org
Subject: [xj40] Oil pressure sensor problem

Visit the Jag Lovers homepage at http://www.jag-lovers.org for exciting services and resources including Photo Albums, Event Diary / Calendar, On Line Books and more !

In reply to a message from dboarder@sympatico.ca sent Thu 20 Apr 2006:

from under take off the oil filter block 4 bolts. then its much
easier. pajtas–
jaguarjoe 54 XK 120 rdstr 1961 MKIX 94 XJ6
–Posted using Jag-lovers JagFORUM [forums.jag-lovers.org]–
–Support Jag-lovers - Donate at http://www.jag-lovers.org/donate04.php

Visit the Jag Lovers homepage at http://www.jag-lovers.org for exciting services and resources including Photo Albums, Event Diary / Calendar, On Line Books and more !